Handlekurv
1-3 virkedager leveringstid for lagervarer

FAQ – Spørsmål og svar Littmann stetoskop

Generelle spørsmål om stetoskop

Jeg kan ikke høre noe i stetoskopet mitt. Er det noe galt med det?
Dersom den akustiske ytelsen virker å være manglende eller fraværende, for tips om hvordan du optimaliserer ytelsen til stetoskopet, besøk siden for optimalisering av ytelse.

Inneholder 3M™ Littmann® Stetoskoper lateks?
Nei. Littmann-stetoskoper bruker neste genrasjons slanger, som ikke inneholder naturlig gummilatex eller ftalat plastmyknere.

Kan et hvilket som helst Littmann stetoskop benyttes under MR? Nei. Alle våre stetoskoper inneholder metall.

Hva er fordelene med å bruke en justerbar membran?
Den justerbare membranen er en 3M-oppfinnelse som lar deg lytte til både lave- og høyfrekvente lyder uten at du trenger å fjerne, snu eller plassere bryststykket på pasienten på nytt.

Ved å variere trykket på bryststykket, vil den justerbare membranen justere eller innstille lydene slik at du kan høre enten lave eller høye frekvenser. Når du plasserer den justerbare membranen på en pasient og trykker lett, vil du høre lavfrekvente lydert. Når du bruker den justerbare membranen og trykker litt hardere, fremheves lyder med høyere frekvens.

Denne bekvemmeligheten vil spare deg for tid og lar deg fokusere på pasienten din i stedet for å prøve å finne ut om du skal lytte til klokke- eller membransiden av bryststykket.

Hva er den beste måten for meg å forsikre meg om at jeg kjøper et autentisk stetoskop fra Littmann?
Det er enkelt. Besøk Littmann.com for å se en fullstendig liste over autoriserte forhandlere og se etter forhandlere som har et 3M Littmann autorisert forhandlermerke på nettstedet eller i butikken. Autoriserte forhandlere vil ha et stort utvalg, være kunnskapsrike og hjelpe deg med å finne akkurat det riktige autentiske Littmann-stetoskopet for deg.


Rengjøring og pleie

Hvordan skal jeg rutinemessig rengjøre det mekaniske eller elektroniske stetoskopet mitt? Kan jeg sterilisere det?
3M anbefaler å rengjøre Littmann -stetoskopene mellom hver pasient med rengjøringsserviett med 70 % isopropanol. Ikke bruk håndrens som rengjøringsmiddel ettersom det inneholder tilsetninger som kan ødelegge deler på stetoskopet. Ikke legg stetoskopet i væske eller utsett det for eventuelle steriliseringsprosesser. For mer informasjon om rengjøring både av elektroniske og mekaniske stetoskop, les siden med rengjøring og pleie under delen som omhandler Mitt stetoskop.

Hvorfor blir slangene på stetoskopet stive og harde etterhvert som årene går?
De fleste slangene som brukes på stetoskopene fra Littmann er laget av PVC (Polyvinylklorid), som blir hard når det over lengre perioder utsettes for lipider som finnes på huden. Har du stetoskopet rundt halsen, anbefaler vi at du har det utenpå klærne og ikke i direkte kontakt med huden.

Hvilke reservedeler er tilgjengelig til stetoskopet? Besøk siden med reservedeler for å se alle delene og tilbehøret som er tilgjengelig til ditt Littmann-stetoskop. Deler kan kjøpes fra forhandlere. Besøk forhandleroversikten for å finne en nettbutikk eller en lokal forhandler.


Produktinformasjon

Kan jeg bruke stetoskopet 3M™ Littmann® Classic II Infant på nyfødte?
Ja. Men det er noen neonataloger som mener at diameteren på klokken og membranen på denne modellen likevel er for stor for å få god overflatekontakt på neonatale pasienter.

Hva er den første garantidatoen? Startdatoen for garantien er fra den dagen du kjøpte Littmann-stetoskopet. Denne datoen kan bekreftes på den originale kvitteringen. Hvis du ikke har kvitteringen, vil vi bruke produksjonsdatoen som startdato for garantien. Hvis det oppdages en produksjons- eller materialfeil under garantiperioden, vil vi reparere Littmann-stetoskopet gratis ved retur av instrumentet til 3M. Unntatt i tilfeller av åpenbart misbruk eller utilsiktet skade, underlagt ytterligere begrensninger eller unntak angitt i garantidokumentasjonen.

Hva er garantiperioden for et Littmann stetoskop? Littmann stetoskop CORE Digital – 2 år
Littmann stetoskop Master Kardiologi™ – 7 år
Littmann stetoskop Kardiologi STC – 6 år
Littmann stetoskop Kardiologi IV™ – 7 år
Littmann stetoskop Kardiologi III™ – 5 år
Littmann stetoskop Classic III™ – 5 år
Littmann stetoskop Master Classic II™ – 3 år
Littmann stetoskop Classic II S.E. – 3 år
Littmann stetoskop Classic II Infant – 3 år
Littmann stetoskop Classic II Pediatric – 3 år
Littmann elektronisk stetoskop Model 3200 – 2 år
Littmann elektronisk stetoskop Model 3100 – 2 år
Littmann stetoskop Select and Lightweight II S.E. – 2 år
Littmann stetoskop Teaching – 3 år

Har du fortsatt ubesvarte spørsmål?

Send oss en kort melding

  30 dagers returrett

  30 dagers pengene tilbake-garanti

  Pakken din er sporbar

  med et sporingsnummer (UPS)

  100% Sikker betaling

  Klarna / Kredittkort / PayPal